Backup & Disaster Recovery

Verleng de levensduur van uw huidige servers!

Hoeveel last heeft uw bedrijf bij uitval van uw ICT voorzieningen? Hoe lang duurt het herstellen als er een server in uw bedrijf uitvalt? Vaak zien wij dat kostbare onderhoudscontracten zijn afgesloten voor het vervangen van hardware. Echter vervanging betekent nog niet dat uw ICT voorziening weer volledig werkt. Hoe lang is uw ICT beheerder bezig met het herstel denkt u? En: wanneer is dat voor het laatst getest?

Onderzoek wijst uit dat een zeer groot aantal bedrijven in geval van een ICT calamiteit niet in staat is daar tijdig van te herstellen. Plannen over hoe in zo’n geval te handelen ontbreken vrijwel altijd. Vaak is de aanname dat maatregelen hiertegen te duur zouden zijn.

Om verschillende redenen zien we dat organisaties graag nog even door willen gaan met hun huidige IT omgeving. Een nieuwe server aanschaffen of de oude vervangen voor een betere vergt een hoge investering vooraf. Niet alleen de aanschafprijs is hoog, de implementatie en benodigde software maken het totale bedrag nog veel groter.
Het is dan ook niet raar dat deze investeringen vaak worden uitgesteld. Het probleem is echter dat de garantie verloopt als gevolg van het uitstel. De organisatie geraakt hierdoor in een verhoogd risico. De kans op mankementen neemt toe en resulteert in een verhoogde kans dat de onderneming stil valt en veel schade oploopt.

Wat zou u denken als er een oplossing bestaat die uw back-ups voor u regelt en bewaakt en online in een beveiligd Nederlands Data Centrum opslaat, en die in geval van een servercrash zorgt dat u snel bij uw bedrijfsdata kunt op een door ons gehoste omgeving? Interessant? Lees dan vooral verder!

Wat zijn de huidige gevaren voor uw onderneming?

  • Gegevensverlies (documenten, mail).
  • Server crashes.
  • Omgevingscalamiteit (bv. Brand)
  • Mislukte / onvolledige back-ups

Wat doen wij eraan?

  • Snelle restores
  • Continue backup naar beveiligd rekencentrum van uw data
  • Uitwijk server in ons beveiligde rekencentrum (optie)
  • Replicatie online (optie)
  • Volledige back-up bewaking

Back-up proces

De Back-up Agent wordt bij u op locatie geplaatst en geïnstalleerd op de server of werkstation. Na de installatie maakt deze server elke willekeurig instelbare tijd (1 x per dag, of continue) een back-up van uw data (Documenten, Mail, Databases). Dit proces van back-uppen wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze engineers in het datacenter, en in geval van problemen nemen we automatisch maatregelen. Het hele back-up proces is van a tot z permanent bewaakt!

Herstel proces

Gaat er wat mis, U raakt een bestand of e-mail bericht* kwijt, dan kunnen wij dit volledig van afstand voor u herstellen. Indien u dat wenst geven we u een duidelijke uitleg zodat u ook zelf eenvoudige herstelacties kan uitvoeren. De back-up’s die worden gemaakt zijn bovendien zodanig uitgevoerd dat uw hele server er in zeer korte tijd mee kan worden hersteld. Geen langdurige installaties, maar een versnelde procedure die alle gangbare problemen omzeilt.

Continuïteit gewaarborgd

De Online back-up server kan, wanneer uw eigen server(s) onverhoopt echt kapot gaan, dienst doen als uitwijk server. Binnen een vast gestelde tijd nadat u de storing heeft gemeld kunt u weer werken op een virtuele versie ervan, waardoor uw bedrijfscontinuïteit is gewaarborgd. Wij voeren deze actie geheel van afstand uit, en de procedure wordt dan bovendien maandelijks getest, zonder dat u daar last van heeft!

Tarieven

De BDR oplossingen zijn er in verschillende prijscategorieën. Voor één tot drie servers een totale opslagcapaciteit van 400 gigabytes, inclusief opslag online betaalt u slechts € 175,- per maand. Dat is ongeveer de helft van wat een gemiddeld Online back-up account u kost voor dezelfde gegevens, en u krijgt daarvoor veel meer service!

Klik hier om de dienst  te bestellen.

* Mailbox back-up om individuele e-mails te herstellen is tegen gereduceerde meerprijs beschikbaar, evenals virtualisatie licenties.