BOOST – Platform voor netwerkoperators


Boost-logo-200px

BOOST – Broad Open Operator System Telecom – is een zogenaamd business operations platform, ontworpen en gebouwd voor netwerkoperators.

BOOST verbindt en levert de juist tools op het juiste moment aan service providers en netwerk operators. Met het e-TOM proces model als startpunt verzorgt het platform geautomatiseerde levering, monitoring en wijziging van digitale diensten voor lokale breedbandnetwerken. In de telecomindustrie staat deze software bekend als OSS / BSS.

BOOST creëert omstandigheden en mogelijkheden om granulaire diensten aan te bieden in breedbandnetwerken.

Business

Volledige integratie van business processen

Dit bouwblok – gebaseerd op het e-TOM model – verbindt business processen van service providers en netwerkeigenaren aan de communicatieoperator. Het creëert een naadloze integratie van ketenautomatisering.

Configuratie

Het intelligente netwerk vormgeven

OCSOpen Configuration System – is een software-engine die configuraties voor de diverse netwerk nodes programmeert. Het geeft deze nodes de karakteristieken die afgeleid zijn van de blue print architectuur ON-BOOST ©. Als de node eenmaal geconfigureerd is wordt het gezien als robuust onderdeel van het netwerk. De leverstraat en het wereldwijde facility netwerk herkent de node en ontketent de mogelijkheden.

Levering

Gebruik maken van BOOST- BSS

OPSOpen Provisioning System – is een software engine die het leveren van diensten aan eindklanten verzorgt. Als service providers een aanbod vaststellen zorgt een geautomatiseerd proces voor de levering. De eindklant kiest een dienst rechtstreeks vanuit een portaal. OPS functioneerd volledig geïntegreerd als aanvulling op OCS.

Management

Bewaking met BOOST- OSS

FCAPFault, Capacity, Availability, Performance – wordt gecontroleerd door het NOC (Network Operating Center). Elke node wordt gemonitord en bewaakt door het GFN (Global Facility Network). Deze twee elementen fungeren als ‘waakhond’ over het netwerk en garanderen veiligheid en continuïteit.

BOOST als platform is onlosmakelijk verbonden met de architectuur en het ontwerp van de netwerkcomponenten. Dit borgt een geschikte operatie en gecontroleerde ontwikkeling. BOOST is een betaalbare oplossing en gemakkelijk te implementeren.

Network Operating Center

– Het centrale zenuwstelsel van het netwerk
– 24 uur per dag beschikbaar voor alle aangesloten netwerken
– Dure en arbeidsintensieve processen centraal georganiseerd

Global facility network

– Operatie gebaseerd datagestuurde inzichten
– Monitoring van alle betrokken systemen
– Netwerkcomponenten worden opgenomen in ‘familie’

Network componenten

– Configuraties die consistentie en betrouwbaarheid verzorgen
– Alle componenten tezamen zijn onderdeel van de standaard architectuur van BOOST
– BOOST wordt op dagelijkse basis gebruikt sinds 2011